Våra varumärken

Tikkurila är ett ledande färgföretag i Sverige. Vår starka varumärkesportfölj innehåller marknadsledande varumärken för både professionella och konsumenter såsom Alcro, Beckers och Palett & Co. För våra industrikunder erbjuder vi lösningar med hög funktion och kvalitet under industrivarumärket Tikkurila.

 

Intresserad av inspiration, arbetsråd eller tips? Kolla gärna våra produktvarumärkens webbsidor och sociala kanaler (Facebook, och Instagram) eller kontakta oss via vår kundchatt. För är det något vi kan så är det färg, kulör och trender. Skydd och funktion. Färgglädje... Och den kunskapen vill vi gärna dela med oss av!   


alcrotrend
 Alcro logo

Alcro

Alcro är Sveriges ledande färgvarumärke med 300 återförsäljare och 10 egna yrkesbutiker. Alcro är proffs på kulörer och har under flera år bland annat arbetat med de främsta inom design, inredning och arkitektur för att ta fram en noga utvald kulörkollektion. Sedan år 1999 har skickliga formgivare och arkitekter som till exempel Tyler Brulé, Marcel Wanders, Thomas Bernstrand, Alfredo Häberli, Peter Hallén, Gert Wingårdh, Karin Fridell Anter och Ewa Lilja Löwenhielm tagit fram Alcro Designers – en kulörkollektion bestående av 260 kulörer speciellt lämpade för färgsättning inomhus och 135 färgsättningsförslag till fasader. Till detta hör en mängd inspirerande miljöer och hus färgsatta med kulörer ur Alcro Designerskollektionen. Alcro erbjuder en unik kulörgaranti för både inomhus- och utomhusfärg. Ett stort urval av Alcros premiumprodukter är miljömärkta.


www.alcro.se
husfärgkarta 

Beckers logo

Beckers

Sedan 1865 har Beckers inspirerat människor att måla om sina hem och numera är företaget en av Skandinaviens största och mest miljöanpassade färgtillverkare. Idag är 99 procent av färgerna vattenburna och nästa mål är att minska koldioxidutsläppen med 50 procent fram till 2020. Beckers produkter säljs i Skandinavien, Ryssland, Kina och östra Europa. 


www.beckers.se
www.beckers.dk
www.beckers.no

 palett 

PALETT

 

Palett & Co

Dags att måla? Då har du kommit rätt - om du är ute efter något snabbt, smart och effektivt. Med Palett & Co hjälper vi dig att hålla det enkelt. Istället för en oändlig massa nyanser har vi under varumärket Palett & Co tagit fram ett antal noggrant utvalda färger som är riktigt bra, som funkar i alla lägen och som gör det precis så där härligt smidigt att hitta en färg som passar.

http://www.palettco.se/sv    

 tikkurila_industri 
tikkurila logo red label


Tikkurila

Under produktvarumärket Tikkurila erbjuder vi en mängd olika lösningar för våra industrikunder och andra professionella eller nischade aktörer och användare.

I Sverige är vi marknadsledande leverantör inom metallsegmentet (PC/OEM), och har en mycket stark marknadsposition i Skandinavien inom Exterior Wood och Industrial Floor Coatings.

 

Vi är dessutom otroligt glada och stolta över att som första tillverkare och leverantör erbjuda Skandinaviens enda Svanenmärkta målningssystem för industrigrundad träpanel.

 

Tikkurila grundades 1862.

 

www.tikkurila.se
www.tikkurila.dk
www.tikkurila.no